Sezona 2011/2012. za naše članove


logo.jpg

Na sjednici Upravnog odbora HRS-a od 05. lipnja 2011. godine doneseni su i usvojeni prijedlozi vezani za rad UHRS-a i usvojene su liste sudaca i nadzornika suđenja na svim ligama.

Iz konteksta Zapisnika izdvajamo bitnosti za naše članove kao i bitne pojedinosti za predstojeću natjecateljsku 2011/2012. godinu.

Sa listama sudaca i nadzornika a naših članova ne treba biti ne zadovoljan mada bi se stanje moglo i moralo popraviti što bi trebao biti prioritetni zadatak rukovodstva našeg Zbora.

Na listi Premijer lige od naših članova ostao je Vlado ŽIVOLIĆ. Listu I.HRL predvodi u statusu nadzornika Dragutin MODESTO dok u broju naših članova zastupljenih na listi nema promjene jer su kolege Vladimir GRUBOR i Adi ŽEPČAN imenovani a Vlatko MOŽAR i Krunoslav MARINA su spušteni na II. HRL – zapad na kojoj se nalazi i Edvard GALIJOT kao nadzornik. Na listama III. HRL najzastupniji su članovi našeg zbora što je zadovoljavajuće jer od tu počinje sve pa je se za nadati da će između istih većina tijekom narednog razdoblja biti uvrštena na liste većih liga. Na listi III. lige zapad imenovani su Samir OSMANČEVIĆ i Leon PUNIŠ, a stari III. ligaši su Ivan KAMBA, Filip TIŠLJAREC, Sandro i Toni ŠAINA, te Sanel KARAHASANOVIĆ sa Igorom TOMIĆ (Rijeka), Nenad KAIN i Saša JURŠIĆ (Pula). Suđenje III. ligaša-zapad će nadzirati Dušan ALEKSIĆ, Vinko ARIĆ i Tullio DEKOVIĆ članovi našeg zbora.

Na listama ŽRL ima promjena u tome što će se povjerenje suđenja tih utakmica dodojeliti većini mladih sudaca koji bi uz starije kolege trebali napredovati i izboriti svoj status za stepenicu više.

Ne treba zaboraviti i na liste sudaca i delegata rukometa na pijesku koje će biti uskoro sačinjene za predstojeću sezonu gdje bi naši članovi trebali imati svoj udio.

Za očekivati je da će svi rangirani po ligama svojim radom izboriti kandidaturu za napredovanje u čemu će imati nesebičnu pomoć svih članova i rukovodstva Zbora.

Od bitnih odluka zanimljivost je ta da je došlo do promjene visine takse sudaca i nadzornika, tako da će taksa za Premijer ligu i I HRL-žene iznositi 900.00 kn, I HRL-muški 700.00 kn, II. HRL 450.00 kn, III. HRL 300.00 kn, ŽRL 175.00, te ostale niže lige 125.00 i lige MDS 60.00 kn.

Također došlo je do promjene u visini takse mjeritelja i zapisničara vremena tako da će u predstojećoj sezoni na Premijer lizi iznositi 90.00 kn, I. HRL-muški 70.00 kn, II. liga 45.00 kn, III. liga 30.00 i ostale lige 15.00 kn.


Autor: Senad Imamović, - 23.07.2011 u 11:30